KO SMO MI?

IME FIRMEje sinonimza kvalitet.Naše ime je ono prvo čega ćete se setiti kada pomislite na med.

Ne zvučimo skromno ali daje nam priliku da dokažemo da nemamo potrebe za skromnošću.Probajte naše proizvode prosudite sami.

Odakle dolazi naš med?

Mi smo porodična firma koja ima prijavljeno gazdinstvo na područuju Levča! Preciznije područije Šumadije, Ratković selo! Ratković je najsevernije mesto Levča. To je niz zaseoka koji se u obliku potkovice prostiru po obroncima brda u raklji puteva Kragujevac-Jagodina i Kragujevac-Rekovac. Ratković se nalazi na 43° 54′ 44″ geografske širine i 21° 02′ 55″ grografske dužine. Prosečna nadmorska visina je oko 350m.

Zašto Vam pišemo ovo, želimo da znate odakle dolazi med koji konzumirate Vi i Vaša deca. Ovaj predeo je bogat šumama, livada i pašnjacima. Samo selo nije toliko poljoprivredno razvijeno, uglavom su tu starosedeoci -starija domaćinstva i vikendice,što je u ovom slučaju dobro za nas jer stanovnici koje se bave poljoprivrdom čine to na staromodan način, bez korišćenja na žalost sve popularnijih hemiskih sredstava za odrzavanje ratarstva i voćarsta. Što znači da je okolina u kojoj naše pčele sakupljaju med tj polen ne zagađen.Da bi poboljšali samu pašu naših pčela mi sami smo obezbedili veći deo njihove paše, tj posadili biljke, voće. Koje takodje ne tretiramo nikakvom hemijom.

Zašto se bavimo prodajom meda?

PRODAJOM MEDA SE BAVIMO ZATO ŠTO NISMO SEBIČNI!!

Kada čovek dodje u posed nečeg vrednog nastoji da to zadrži samo za sebe, mi nismo sebični. Ono što je nama priroda dala delimo sa Vama. U današnje vreme kada se hranimo i živimo brzo,lepo je znati da bar ta kašičica meda koju ćemo uzeti ujutru ili staviti u čaj prija našem organizmu koliko i našem čulu ukusa. To je glavni pokretač za nas i našu prodaju meda.

Zašto baš mi? Zašto baš sad?

Ne možemo se trenutno pohvaliti dugom tradicijom, to ne krijemo. Mladi smo, mladi koliko i naša pčelinja društva. Ne nudimo Vam tradiciju nudimo Vam kvalitet! Zašto smo ovde i zašto baš sad?

Do sada smo kupovali med kao i svi drugi, po pijacama i mega marketima, ne nekudimo nikog samo pokušavamo da Vam objasnimo zašto treba da kupujete med baš od nas. Nikada nam nije bilo bitno kakav je to med, bitno da je ukusan ali nije svaki med isti. Med delimo na livadski, bagremov, šumski…, ali da li ste se nakada zapitali ako uzmemo na primer livadski med: Kakve su to livade sa kojih dolazi taj med? U vreme kakvo je danas sve se obrađuje to jest dohranjuje raznim hemiskim preparatima, pesticidima. To više nije priroda, to je veštačka tvorevina. Sa takvih paša mi dobijamo med, a onda kažemo da je prirodan med. Med koji dobijemo posle toga nije više 100% prirodan. Koje to onda lekovite sastojke sadrži ta tegla meda koju kupimo? Svaki med je sladak ali da li je podjednako zdrav za nas? NIJE!!!

Mi Vam nudimo ono što dajemo našoj deci, med koji je 100% prirodan. Naše paše su zdrave, ne prskane, okolina u kojoj se nalaze naše košnice je nezagađena! Zašto to tvrdimo već smo vam objasnili u odeljku“ Ko smo mi i odakle dolazi naš med?“ . Ono sto priroda i naša pčela stvori to Vam i dajemo samo upakovano u teglici. Iz našeg meda uklanjamo samo saće koje se uklanja procesom ceđenja meda. To je jedini proces koji naš med prolazi. Takav med Vi dobijate!